Zondag 15 augustus ging Joke Wisseborn voor. Zij sprak over doofheid. Naar aanleiding van de indrukwekkende genezing van een dove man die ook slecht sprak. Het staat beschreven in Marcus 7: 31-37. Er zijn opvallende zaken aan deze genezing. Allereerst vraagt niet de man zelf maar andere mensen om zijn genezing. Ze willen dat Jezus hem de handen oplegt en hem zo geneest. Maar Jezus doet iets heel anders.

Hij neemt hem apart, buiten de drukte van de massa. Hij voert een heel ritueel uit met vingers in de oren en aanraken van de tong met speeksel. Hij zucht en kijkt op naar de hemel en zegt “ga open!”. Waarom toch zo’n hele show? Joke weet dat aan de hand van wat ze meemaakt met haar dove kleindochter Maria haarfijn uit te leggen. En ja, ze past het toe op ons eigen leven. Waar is het nodig dat Jezus jou aanraakt? Ben jij horend, doof? Geestelijk doof? En zucht de Heer ook over jou? Luister hier deze bijzondere preek of bekijk de hele dienst. Klik ook even op de link van opwekking 616 en bekijk de tedere en mooie gebarentaal bij de tekst van dit lied en verwonder je.

Margo stelde deze liturgie samen:
Welkom, mededelingen
Opwekking 181: Majesteit
Opwekking 574: Groot is Hij
Opwekking 638: Wie is als HIj
Kinderlied Marcel en Lydia Zimmer: Stel je voor dat er geen dieren zouden zijn
Bidden voor de kinderen
Opwekking 664: Rijken en armen
Opwekking 561: Hier aan uw voeten Heer
Gezamenlijk bidden
Opwekking 566: Ik verlang naar Uw aanwezigheid
Preek Joke Wisseborn
Opwekking 616: Houd me dicht bij U (in gebarentaal)
Dankgebed en zegen
Slotlied opwekking 436: Onze Vader

Tijdens de zomervakantie zijn er geen Henkieshows. Vanaf 23 augustus begint een nieuw seizoen met nieuwe afleveringen. Tot die tijd kun je op deze pagina van de Henkieshow kiezen welke aflevering je nog een keer wilt zien.

25 september 2021

• zaterdag 25 september 2021 - Johannes 1:14
    Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. -- Johannes 1:14