Zondag 14 februari ging Joke Wisseborn voor. Zij had als thema:'Knielen, knielen, knielen...'  naar aanleiding van 2 Koningen 5: 9-16. Dat is de geschiedenis van Naäman. Hij was de tweede man van Syrië. Hij was rijk, trots en melaats. Maar kennelijk was hij ook toegankelijk. Want hij luisterde naar wat een dienstmeisje en zijn bedienden hem zeiden en adviseerden. Dat brengt hem bij de profeet Elisa in Israël.

Hij moet niet alleen van zijn melaatsheid genezen maar ook van zijn hoogmoedigheid en trots. Gelukkig heeft hij de moed om naar God te luisteren als die spreekt door andere mensen heen. Bid om mensen op je pad die je de juiste weg wijzen. Syrië heeft prachtige rivieren met schoon helder water. Maar hij moet de Jordaan in, een modderige rivier. Naäman legt zijn status af. Hij gaat door zijn knieën. Knielen, knielen, knielen… tot zevenmaal toe. Zijn overgave is volledig. Hij geneest en komt tot erkennig dat alleen Jahwe, de God van Israël een God is. Hij heeft als dank voor 3 miljoen aan geschenken meegebracht voor Elisa. Maar Elisa wil daar niets van hebben. Want genade is gratis. Verleiding voor Elisa. Maar hij houdt stand. God is met ons allemaal bezig. Omdat hij van ons houdt. Of we nou arm of rijk zijn, belangrijk of dienaren. Voor ons allen geldt: knielen. (Met je billen op je hielen, met je knieën op de grond wordt je gezond.) Voor bevrijding en lucht. Jezus gaf alles. Volg Hem na. Beluister hier de preek "Knielen, knielen, knielen ..." Tijdens de preek wordt een filmpje aangekondigd. Zet dan de geluidsopname even stil en klik op het filmpje over Naäman. Daarna kun je de preek verder beluisteren.

Elena had de zangleiding en heeft deze liturgie samengesteld.
Welkom en mededeling
Opwekking 797: U roept ons samen, als kerk van de Heer
Opwekking 7: Heer, God, U loven wij
Kinderlied: Weer of geen weer
Opwekking 636: Eer en glorie van de mensen
Opwekking 461: Mijn Jezus, mijn redder
Opwekking 615: Dank U voor het kruis, Heer
Opwekking 755: Bewerk ons hart, o God
Overdenking Preek Joke Wisseborn: "Knielen, knielen, knielen ..." Filmpje: Naäman
Opwekking 802: Hier is mijn hart, Heer
Opwekking 831: U gaat Uw eigen wegen

Deze dienst is nog na te kijken via de livestream. Link voor livestream

Voor de kinderen en hun ouders een link naar De Henkie Show. Deze zondag is het thema: Jaïrus dochtertje opgewekt.
Tieners kunnen ook kijken naar de beam diensten van de eo: eo beam