Zondag 24 januari is de zondag aan het einde van de week van gebed voor de eenheid. Het overkoepelende thema van deze week is: "blijf in mijn liefde, dan draag je veel vrucht." Ruben was zangleider en had de liederen uitgezocht op basis van de week van het gebed voor de eenheid. Elzo ging voor en had het naar aanleiding van dit thema over: liefde is geen self-service restaurant. Wat bedoelde hij daarmee?

Hij bedoelde dat het een stuk gemakkelijker zou zijn in het leven als je de mensen waar je mee omgaat kon kiezen op basis van hun goede eigenschappen. Je kinderen, je ouders, je relatie, je vrienden, je broers en zussen. Dus wel humor, wel gehoorzaamheid, wel vriendelijkheid, wel trouw en noem maar op. En laat de rest maar zitten. Maar zo werkt het niet. Als we zo konden kiezen is het trouwens de vraag of het dan nog wel om liefde zou gaan. Elzo las uit Johannes 15: 1-9 en later 10-17. (Pdf met gebruikte teksten.)Het gaat daar over de wijnstok en de ranken. Wij moeten in de wijnstok blijven om in Jezus liefde te blijven. En hij had ook een heel bijzonder verhaal over het enten van wijnranken aan de wijnstok. We moeten elkaar de liefde geven die we zelf ontvangen hebben. Is dat eenvoudig? Nee, vaak niet. Als we menen dat ons iets is aangedaan wat niet eerlijk of rechtvaardig is. Dan speelt ons ego op. Er is maar één oplossing, blijf in de liefde van Jezus. Hij diende tot het uiterste. Zo moeten ook wij elkaar dienen. Om de preek te beluisteren: klik hier.

Opwekking 797: Breng ons samen
Opwekking 167: Samen in de naam van Jezus
Opwekking 51: Dit is mijn gebod
Gebed voor de kinderen
Opwekking 354: Glorie aan God
Opwekking 785: Fundament
Opwekking 626: Prachtige God
Preek Elzo Liefde is geen selfservicerestaurant. (Pdf met gebruikte teksten.)
Opwekking 769: Bouw uw Koninkrijk
Afsluiting
Zegenlied: De Blessing Maasbach Worship

Deze dienst kun je nog bijkijken met deze link: Link voor livestream
Voor de kinderen en hun ouders een link naar De Henkie Show. Deze zondag is het thema: De roeping van Levi.
Tieners kunnen ook kijken naar de beam diensten van de eo: eo beam