Preken

In deze rubriek vindt je de liturgie en livestream van de komende zondag. Verder de samenvatting en geluidsopnames van preken die de afgelopen zondagen zijn gehouden in onze gemeente. Ook kun je de diensten nog nakijken via de links naar de livestreams.

Zondag 7 maart hoopt Margo Berends voor te gaan. Kyra heeft de zangleiding.

Deze dienst kun je alleen meebeleven met behulp van de livestream. Link voor livestream De link is ongeveer tien minuten voor de dienst begint actief. Tot die tijd leidt de link naar de dienst van zondag 21 februari. Mocht het niet direct lukken, probeer het dan na een paar minuten nog eens.

Je kunt de dienst niet langer bijwonen in het Harmoniegebouw. Dit in verband met de situatie rond het coronavirus.

Liturgie

Voor de kinderen en hun ouders een link naar De Henkie Show. Deze zondag is het thema: Jezus vermenigvuldigt vijf broden en twee vissen.

Tieners kunnen ook kijken naar de beam diensten van de eo: eo beam

Zondag 28 februari ging Elzo voor. Hij had als thema: Wat U wilt moet gebeuren. Hij deed dat aan de hand van de roeping van Mozes, zoals die beschreven staat in Exodus. Hij las daarvoor Exodus 3: 1-14 en 4: 1-17. (Zie PDF met teksten.). God spreekt tot Mozes. Hij stelt zich voor. Mozes heeft vijf redenen om niet te doen wat God van hem vraagt.

Lees meer

Zondag 21 februariging Bert Middelwijk voor. Hij ging in op de menswording van Jezus en wat dat voor ons betekent. Hij nam als uitgangspunt wat er in Hebreeën 2 staat, de verzen 17- 18. 17Daarom moest Hij in alle opzichten aan zijn broeders gelijk worden, opdat Hij een barmhartig en getrouw hogepriester zou worden bij God, om de zonden van het volk te verzoenen. 18Want doordat Hij zelf in verzoekingen geleden heeft, kan Hij hun, die verzocht worden, te hulp komen. Jezus is mens geworden. Wat betekent dat voor ons?

Lees meer

Zondag 14 februari ging Joke Wisseborn voor. Zij had als thema:'Knielen, knielen, knielen...'  naar aanleiding van 2 Koningen 5: 9-16. Dat is de geschiedenis van Naäman. Hij was de tweede man van Syrië. Hij was rijk, trots en melaats. Maar kennelijk was hij ook toegankelijk. Want hij luisterde naar wat een dienstmeisje en zijn bedienden hem zeiden en adviseerden. Dat brengt hem bij de profeet Elisa in Israël.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

05 maart 2021