Skip to main content

Preken

In deze rubriek vindt je de aankondiging voor de spreker en zangleider van komende zondag. Verder de geluidsopnames van preken die de afgelopen 7 zondagen zijn gehouden in onze gemeente. 

Zondag 21 juli gaat Dick voor in de dienst en Elzo heeft de zangleiding. Je bent in deze dienst van harte welkom. 10.00 uur in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat 7.

Zondag 14 juli ging Corné Burger voor. Als eigenaar van een rijschool maakt hij het vaak mee dat zijn leerlingen zich na het examen afvragen: "is het wel voldoende geweest?" De examinator geeft dan de uitslag. Dit gevoel moeten we niet op ons geloofsleven leggen. Aan de hand van het lezen van 1 Korintiërs 1: 26 - 2: 5 (Basisbijbel) legde hij uit dat we niet teveel van ons zelf moeten verwachten. Beluister zijn preek. 

Zondag 7 juni ging Wilna voor in de dienst. Zij sprak (op verzoek) over Lea maar betrok ook Hanna daarbij. God is soeverein in zijn ingrijpen in ons leven, we begrijpen dat lang niet altijd. De mens wil evenals Lea en Hanna gezien worden. Door mensen worden wij niet altijd gezien, door God wel. En tenslotte: het grotere plan van God is ons vaak niet duidelijk. Jezus is de uiteindelijke vervulling van al Gods plannen met de mensheid. Beluister haar preek. Bekijk hier de teksten die ze gebruikte.

Zondag 30 juni ging Guido voor in de dienst. Hij had als thema: "Tweede kansen". Als bijbelgedeelte had hij Johannes 8: 1-11 gekozen. Het is de geschiedenis van de vrouw die op overspel betrapt is. Hij hield zijn preek vanuit drie perspectieven: vanuit de vrouw,, vanuit de farizeeën en vanuit Jezus. Jezus schreef in het zand. Waarom? Wat? Wij weten het niet. Maar hierdoor laat Jezus zijn publiek op een grandioze wijze zien dat God altijd groter is dan wij denken. Hij is in full-control. Beluister zijn preek.