Skip to main content

Preken

In deze rubriek vindt je de aankondiging voor de spreker en zangleider van komende zondag. Verder de geluidsopnames van preken die de afgelopen 7 zondagen zijn gehouden in onze gemeente. 

Zondag 10 december is het de tweede zondag van Advent. Dick gaat dan voor en Elzo heeft de zangleiding. Je bent van harte welkom in deze dienst in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat 7. We beginnen om 10.00 uur.

Zondag 3 december , de eerste zondag van Advent ging Wilna voor. Het thema van haar preek was: "What's in a name?" Aan de hand van diverse bijbelteksten nam ze ons mee langs mensen die van God een andere naam kregen. of waar God de ouders opdracht geeft om hun kinderen een bepaalde naam te geven. Je naam zegt wat over jezelf. Je naam geeft je identiteit. Voor God / Jezus bestaan vele namen. En al die namen zijn nog niet voldoende om Hem te kunnen omvatten. In Openbaring 2: 17 staat dat wij van God een wit steentje zullen krijgen met een nieuwe naam. Die naam zal volkomen bij ons passen. Beluister hier haar preek.

Zondag 26 november was het eeuwigheidszondag. We denken dan aan de mensen die ons ontvallen zijn. Tijdens de dienst is daar aandacht aan geschonken. In de dienst op deze zondag ging Bert Middelwijk voor. Hij had als tekst Johannes 11: 17-35. Jezus wekt Lazarus op uit de dood. Maar vooral hoe Jezus omgaat met Marta en Maria. voorafgaand aan deze opwekking. De tekst waar het om draaide was vers 35: "En Jezus huilde". Beluister hier zijn preek

Zondag 19 november ging Margo voor. Zij sprak over zout. Ze deed dat aan de hand van de drie punten: zout, laf en hartig. De tekst die ze daarbij gebruikte staat in Matteüs 5: 13: Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout worden gemaakt? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt (NBV21). We worden opgeroepen zout te zijn. Wat doet zout? Zout is al merkbaar in een hele kleine hoeveeldheid. Beluister hier haar preek