Preken

In deze rubriek kun je de samenvatting vinden van preken die de afgelopen tijd zijn gehouden in onze gemeente. Ook kun je deze preken beluisteren.

Zondag 10 november had Dick een preek met als thema “Mission Impossible”. We volgden opnieuw de discipelen die achter Jezus aan liepen, want het was een preek uit de serie over het volgen van Jezus. Dit maal ging het over de laatste week voor Jezus sterven aan het kruis. Jezus, die verblijft in Efraïm, waar Hij veilig is voor het Sanhedrin (godsdienstige autoriteiten), vertrekt voor de laatste keer naar Jeruzalem. ’s Nachts verblijft Hij eerst in Bethanië. Later in de olijventuin Gethsemané. Overdag gaat Hij naar de tempel waar Hij de mensen onderricht. Alle partijen binnen het Sanhedrin proberen Hem erin te luizen met strikvragen. Het lukt niet en dat voert de spanning behoorlijk op. Als Jezus ook nog eens de handelaren en de geldwisselaars van het tempelplein drijft, dan zijn de godsdienstige autoriteiten witheet.

Lees meer

Zondag 3 november hadden we een kinderdienst waarin Margo de geschiedenis van Noach vertelde. Nadat we leuke bijpassende kinderliedjes hadden gezongen en Harm met ons had gebeden, begon de geschiedenis van Noach. Hij timmerde de laatste spijkers in een heuse grote ark. Daarna kwamen de kinderen met allerlei dierenmaskers op naar de ark toe. Ze mochten erin en Noach wees ze hun plaatsje aan. Door de raampjes konden ze naar buiten kijken. Dat was een mooi gezicht. Ook de gele vogels Sjakie en Sjaantje waren van de partij en mochten mee. Ja de mensen in de zaal lachten Noach wel uit maar niet voor lang.

Lees meer

Zondag 27 oktober sprak Wilna met ons over het thema 'Deugen wij?'
Aan de hand van een aantal bijbelgedeelten (Hebreeën 12:26-29, Jozua 11:16-20 en Johannes 15:16) besprak ze de vraag of de mens nu goed of slecht is.

Lees meer

Zondag 20 oktober nam Hans Somhorst ons mee op reis. Hij las als tekst Jozua 3: 1-6. Daarin wordt beschreven hoe Jozua het volk moest voorbereiden op de intocht in het beloofde land. Daarbij moesten zij de rivier de Jordaan oversteken. In die tijd een woeste rivier waar veel water doorstroomde. Als illustratie vertelde hij over een reis die hij als lifter gemaakt had in de tijd dat hij nog op de bijbelschool zat. Hij liep niet de gebaande wegen en kwam daardoor voor een rivier te staan die hij moest oversteken.

Lees meer
  • 1
  • 2

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

15 november 2019

  • vrijdag 15 november 2019 - Jesaja 25:4-5
    U was een toevlucht voor de zwakken, een toevlucht voor de armen in hun nood, beschutting tegen stortbuien, schaduw tegen hitte. Want het woeden van die wrede volken is als een stortbui tegen een muur, als hitte in een dorre streek. U doet het barbaarse gejoel verstommen, u tempert de triomf van tirannen, zoals de schaduw van een wolk de hitte tempert. -- Jesaja 25:4-5