Preken

In deze rubriek kun je de samenvatting vinden van preken die de afgelopen tijd zijn gehouden in onze gemeente. Ook kun je deze preken beluisteren.

Zondag 15 september sprak Bouwe Spreij bij ons over “rentmeesterschap”. Hij als eerst de volgende bijbelteksten met ons: 1 Kor. 4: 1 ; 1 Petrus 4: 10 ; Lukas 12: 42 – 44; 48b. In de Bijbel wordt veel vaker over bezit en financiën gesproken dan over gebed of geloof. Het is dus een onderwerp waar God veel belang aan hecht. Een rentmeester beheert de eigendommen van zijn meester als die er niet is. Vaak was dat een slaaf die vertrouwen genoot.

Lees meer

Zondag 8 september mochten we luisteren naar Nienke Pols. Zij sprak voor de eerste keer bij ons in de gemeente al was ze al wel vaker bij ons in de dienst geweest.
Haar thema voor deze zondag was: ‘This is how I fight my battles’, ‘Dit is hoe ik mijn strijd aanga’ naar een aanbiddingsnummer. Geschreven vanuit Psalm 23 : 5: ‘U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand…’

Lees meer

Zondag 1 september ging Dick weer verder met zijn serie preken over Jezus als Rabbi en zijn discipelen die proberen hem in zijn voetsporen te volgen. Jezus vroeg in Caesarea Filippi aan zijn leerlingen wie zij vonden dat hij was. Petrus antwoordde dat Jezus de Messias was, de Zoon van God. Vanaf dat moment richt Jezus zijn blik op Jeruzalem en het ultieme doel waarvoor Hij gekomen is: zijn sterven aan het kruis. Het is zijn laatste reis naar Jeruzalem.

Lees meer

Zondag 25 augustus ging Margo Berends voor. Zij sprak met ons over 2 Korintiërs 3 : 6-18. Daar gaat het over een metamorfose, een gedaanteverandering.

Lees meer
  • 1
  • 2

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

21 september 2019

  • zaterdag 21 september 2019 - 1 Petrus 5:8-9
    Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan. -- 1 Petrus 5:8-9