Preken

In deze rubriek kun je de samenvatting vinden van preken die de afgelopen tijd zijn gehouden in onze gemeente. Ook kun je deze preken beluisteren.

Zondag 19 januari sprak Dato Steenhuis bij ons. Hij nam als thema de naam van onze gemeente: Joshua. Wat je kunt vertalen met Jezus maar ook met Jozua. Het betekent: Hij die redt. Hij wil met ons een aantal teksten doornemen over Jozua en nagaan welke belangrijke lessen daar voor ons in zitten.

Lees meer

Zondag 12 januari in deze dienst zal Ilse worden opgedragen en Joke Wisseborn vond daar een passend bijbelgedeelte bij. In Lukas 2 wordt vanaf vers 22 beschreven hoe Jozef en Maria met hun kind naar de tempel gaan de om hem aan de priester voor te stellen. Ze hebben het noodzakelijke offer bij zich, voor de armen een koppel tortelduiven of een paar jonge duiven. Op het tempelplein komen ze Simeon tegen die door de Geest gedreven daar ook aankomt. Simeon neemt het kind in zijn armen en hij begint God te loven en spreekt zijn lofzang uit.

Lees meer

Zondag 5 januari ging Guido ten Thij voor. Hij sprak over angst, wat angst met je doet en hoe we ons er tegen kunnen wapenen. Geloof is dat je vertrouwt op God, Jezus ziet als de volmaakte verlosser, je fundament hierop bouwt en de Heilige Geest je laat leiden. Als hier angst tussen komt, snijdt dat je los van geloof want angst neemt de primaire plaats in.

Lees meer

Zondag 29 december hield Elzo een 'Eindejaarspreek' over het thema Kijk vooruit met Hoop.
We lezen Micha 7:1-6 Wat voel ik me ongelukkig! Ik ben op zoek naar een goed mens, maar ik kan er niet één vinden! (De rest is te lezen in de powerpoint.)
Dat klinkt niet echt hoopvol. Wel hoopvol is het bekende lied 'Tel uw zegeningen'.  In Micha 7 is de ellende waarin Gods volk leeft groot.
De mensen zijn goed geworden in kwaad doen. Oneerlijke praktijken zijn de regel.

Lees meer
  • 1
  • 2

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

26 januari 2020

  • zondag 26 januari 2020 - Jeremia 32:39-40
    Ik zal hen één van hart en één van zin maken, zodat ze altijd ontzag voor mij zullen hebben en het hun en hun nageslacht goed zal gaan. Ik zal een eeuwig verbond met hen sluiten, ik keer mij nooit meer van hen af en zal hen altijd zegenen. Ik zal hen met ontzag voor mij vervullen, zodat zij zich nooit meer van mij zullen afkeren. -- Jeremia 32:39-40