Opbrengst ZOA collecte

door Jannie

De landelijke collecteweek van ZOA was gepland van 22 tot 28 maart. Jaarlijks gaan er ongeveer 14.000 vrijwilligers op pad die samen ruim acht ton in hun collectebussen krijgen.
In plaats van de huis-aan-huis collecte heeft ZOA dit jaar met digitale bussen gecollecteerd.

In totaal zijn er landelijk 2824 collectebussen aangemaakt. De gezamenlijke opbrengst daarvan was € 220.742,-. Het aandeel hiervan in de Haaksbergse bus bedroeg € 257,-. Maar dat is niet alles wat er vanuit Haaksbergen gedoneerd is. Er zijn ook Haaksbergenaren die zelf een bus hadden aangemaakt. Rechtstreeks een gift naar ZOA overmaken was ook een optie. Op die manier is er ruim 180.000 euro binnengekomen. De totaalstand na alle acties is dus ruim 4 ton geworden: de helft van wat de deurcollecte opgebracht zou hebben.
Uiteindelijk toch nog een mooi bedrag voor hulp aan mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp. Daarom wil ik iedereen bedanken, namens de ZOA, voor de giften en Mariëlla voor haar mooie initiatief met de bloemstukjes.
Voor volgend jaar staat er weer gewoon een huis-aan-huiscollecte gepland. Die zal dan plaatsvinden in de week voor Pasen. We missen dan wel een avond, maar gelukkig is het dan al wel zomertijd, zodat er iets langer bij daglicht gecollecteerd kan worden.

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

11 augustus 2022

  • donderdag 11 augustus 2022 - Marcus 8:35-36
    Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden. Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? Wat zou een mens niet overhebben voor zijn leven? -- Marcus 8:35-36

Gerealiseerd door Comyoo | creatieve studio