Schrijversblok

door Rogier

Nee, dat is geen tikfout, ik bedoel een blok en geen blog. Schrijversblok, beter bekend als writer’s block: het tijdelijke onvermogen van een schrijver of componist om tot schrijven of componeren te komen.
Ik heb er geen last van, maar het kost me wel moeite om in deze tijden dat onze nieuwsbrief zo vaak verschijnt elke keer een blog te schrijven.

Zeker als je niet zo veel meemaakt, want veel verder dan een ommetje met Donna en de supermarkt kom ik niet. En voor de rest lijkt het alsof de coronacrisis het enige belangrijke is dat nog telt. Onjuist natuurlijk, wij weten wel beter, maar de wereld is toch wel een beetje tot stilstand gekomen.
Maar, waarom zou ik toch altijd die stukjes moeten verzinnen/schrijven? U kunt dat ook! En nu die wereld vrijwel tot stilstand is gekomen, hebt u waarschijnlijk ook genoeg tijd. Je hoeft niet de hele dag achter die Joshua-app te zitten. En de tuin, daar bent u inmiddels vast ook wel klaar mee. Erop uit gaan, kan ook al niet. Dus waarschijnlijk tijd zat.
Onderwerpen zijn er ook genoeg. Dat kunt u zien aan mijn blogs: van banaal tot onnozel en alles wat daar tussen zit. En soms met serieuze afdronk, de ene keer wat meer dan een andere keer. Zoals Piet (dank je wel, Piet) het afgelopen week verwoordde: “Ik kan geen stichtelijk einde bedenken”. En dat hoeft ook niet, soms is signaleren en je verwonderen al meer dan genoeg.
U bent vast wel creatief genoeg om wat te verzinnen.
Ik roep u op: probeer het eens. Zie het als een “challenge”, die zijn erg in de mode heden ten dage. En ik raad u aan: doe het vrijwillig want anders loopt u de kans als “vrijwilliger” aangewezen te worden…
Succes!
(Verwacht nou niet dat u na het schrijven van een stukje overstelpt wordt met complimenten, zo werkt het niet. Maar bedenk: “geen bericht is goed bericht”.)

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

11 augustus 2022

  • donderdag 11 augustus 2022 - Marcus 8:35-36
    Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden. Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? Wat zou een mens niet overhebben voor zijn leven? -- Marcus 8:35-36

Gerealiseerd door Comyoo | creatieve studio