RainbowKidsClub van 13 maart ging niet door

Op 13 maart zouden we op de club het verhaal vertellen van het eerste Pascha. Hier maar even alleen de inleiding...

De vorige keer hebben we een film over Jozef gezien. En God had een plan met Jozef. Tijdens de hongersnood komt Jacob (door God Israël genoemd) met zijn vrouwen en kinderen naar Egypte en de Israëlieten gaan daar wonen. Na verloop van tijd zit er een farao op de troon die Jozef (die Egypte gered had tijdens de hongersnood) niet gekend had.
En dan begint de ellende voor de Israëlieten. Mozes is door God uitgekozen om zijn volk naar het beloofde land te brengen, maar daar gaat wel wat aan vooraf.

De plagen van Egypte hebben we al een keer geleerd met Sirkelslag.
Wie weet er nog een paar?
1 water in bloed; 2 kikkers; 3 muggen; 4 steekvliegen; 5 het vee wordt ziek; 6 zweren; 7 hagelstenen; 8 sprinkhanen; 9 drie dagen pikkedonker; 10 alle oudste zonen sterven.

Je hoeft ze niet allemaal te weten om te zien dat het heel moeilijk was in Egypte in die dagen.
Na negen plagen in Egypte krijgt Mozes de opdracht om het volk voor te bereiden op het vertrek.  Maar daar is wel wat voor nodig. Er moeten lammeren geslacht worden, precies genoeg om met het gezin of samen met de buren van te eten. Het bloed van het lam moest aan de deurposten en de bovendorpel van het huis worden gestreken, zodat de Engel die de dood bracht hun deur voorbij zou gaan. Achter het bloed van het lam ben je veilig.

In deze bijlage kun je de geschiedenis uit Exodus nalezen. En in deze bijlage de viering van het laatste avondmaal dat door de joden gehouden wordt als herinnering aan de bevrijding uit Egypte. Door het bloed van Jezus, zijn wij veilig. Hij heeft onze straf gedragen en wij mogen door Hem eeuwig leven. We hadden daarbij ook een lied gekozen om te zingen.  

Na het vertrek moesten de Israëlieten een tijd in tenten wonen terwijl ze in de woestijn waren. Die kunnen jullie thuis ook maken als jullie het pakketje daarvoor gekregen hebben. Daar wordt vandaag aan gewerkt. Ze kregen manna te eten, met ons huidige manna hebben we een spel klaargemaakt. Dat kunnen jullie thuis spelen.

 

Afdrukken

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

25 september 2021

  • zaterdag 25 september 2021 - Johannes 1:14
    Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. -- Johannes 1:14