Mededeling in plaats van een preek

door Rogier namens Bouwe Sprey

Aanstaande zondag…
… zou hij voorgaan. Maar als er geen kerkdienst is, gaat dat dus niet door. Bouwe ken ik goed, hij is een collega(-accountant) van mij. Ik heb gevraagd of hij toch nog een mededeling voor onze Joshua-gemeente had. En die had íe, hij schreef mij:

Ha broer,

Bij dezen:

Psalm 23: 4 “Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; uw stok en uw staf, die vertroosten mij.”

We gaan soms door een dal vol schaduw van de dood. In deze tijd ervaren mensen, die met het corona-virus te maken krijgen, dat soms heel letterlijk.

De belofte is niet dat christenen vlak vóór het bereiken van dat dal een andere afslag krijgen. Ook wij gaan er soms doorheen. Duisternis op zich is niet zo erg, maar de angst die ermee gepaard gaat, kan verlammend werken. Licht staat voor Gods aanwezigheid, duisternis staat voor Gods afwezigheid. De tekst spreekt over de “schaduw van de dood”. Dat betekent dat er in de duisternis licht moet zijn! Anders is er namelijk geen schaduw. Dat licht is Licht, namelijk onze God. Hij is met ons!

Gods zegen!
Bouwe

25 september 2021

• zaterdag 25 september 2021 - Johannes 1:14