Bemoediging

door Dick en Jannie

Het bericht over Frans Kock dat Wilna met ons deelde op de gemeente-app is een geweldige bemoediging. Wat hebben we voor hem gebeden. Wijzelf, ik geef het toe, baden wel voor totale genezing hoewel we wisten dat het menselijkerwijs eigenlijk niet zou kunnen. Waarom? We willen voor Frans op de bres staan. Voor Frans bij God aan blijven kloppen.

En we weten dat jullie en de gemeente in Nordhorn ook gebeden hebben voor Frans. We weten maar al te goed dat God niet alle gebeden verhoort zoals wij denken dat Hij onze gebeden zou moeten verhoren. Maar het is zo bemoedigend dat je het effect van eenparig gebed kunt zien in onze levens. Dat geeft hoop en vertrouwen. Daarom blijven we bidden voor Frans dat de tumor nu mag wegschrompelen en we roepen jullie op dat ook te doen. Deze bemoediging geeft ook vertrouwen in de situatie wat betreft het coronavirus. We bidden dat we als gemeente gespaard mogen blijven. En we weten dat alle macht in hemel en op aarde in handen is gegeven van toevallig wel ónze Heer en Koning Jezus Christus. Hij zit aan de rechterhand van God de Vader. En alle machten en krachten en virussen zijn aan Hem ondergeschikt. Dus waarom zouden we bang zijn? Laten we doen wat we moeten doen, bidden, ons gezond verstand gebruiken, voorzichtig zijn en vooral elkaar helpen en bemoedigen. En laten we ook in onze eigen omgeving kijken of we mensen kunnen helpen. Wat aandacht met een telefoontje en misschien kunnen we wat voor hen doen. Met zo’n Koning kunnen we dat wel aan, toch?

25 september 2021

• zaterdag 25 september 2021 - Johannes 1:14
    Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. -- Johannes 1:14