Wil je Gods stem horen?

door thuisfrontcomité Bep Langhout

Een aantal van jullie ondersteunt Bep Langhout in gebed, aandacht of financieel. In dit artikel gaat Bep een stuk terug in de tijd, waarom is ze eigenlijk de zending in gegaan? Lees en geniet.

'Wil jij Gods stem horen?' Dat was de vraag die de jeugdkringleider Tim Karreman stelde. Volgens mij was het mijn eerste jaar als Christen, en hoewel ik al wat ouder was (28 jaar) mocht ik nog meedoen met de jeugd/jong volwassenen. Gods stem horen, ja, dat willen we toch allemaal? En toen zei Tim: 'En wat als hij dan bijvoorbeeld zegt dat je naar Afrika moet gaan?' Ja, wat zou ik dan doen? Maar ik bleef erbij dat ik Gods stem wilde horen.

Ik heb geen stem met mijn oren gehoord, maar de Heer heeft me geleid naar werk met Wycliffe Bijbelvertalers.

Terwijl ik zocht naar wat ik met mijn nieuwe leven als Christen kon doen, waar ik de Heer kon dienen, wat mijn gaven waren en wat ze niet waren. Hij gebruikte ervaringen, verlangens, mensen, en Zijn Woord. En uiteindelijk werd het... Afrika. Om precies te zijn Misaje (spreek uit Misaazjé) in Kameroen. In 2011 ben ik vertrokken om daar talen te analyseren, als basis voor Bijbelvertaalwerk en alfabetiseringswerk. Ik houd me vooral bezig met het verbeteren van de spelling van talen, zodat de vertaling van het Nieuwe Testament goed leesbaar wordt.

In Kameroen zijn zo’n 270 talen, die vaak nog niet op schrift staan. In de regio waar ik werk, wordt de Bijbel vaak in het Engels gelezen, wat veel mensen amper begrijpen. Of in het Pidgin Engels, de lokale handelstaal. Omdat dit niet hun eigen taal is, is het voor de meesten lastig dit tot hun hart te laten spreken.

Gods stem horen, met ons hart, in ons hart. Geloven is door het horen, en horen door het Woord van God. Het Woord dat mij sprak van genade en vergeving, waardoor ik redding vond. Gods beloften, waarop ik mag staan, die ik mag proclameren. Prachtige psalmen die me helpen om te bidden, om gevoelens te uiten. Mijn lievelingswoord: Jezus. Niet als vloek, of sterke taal. Nou ja, wel sterke taal misschien. Omdat Zijn Naam boven alle naam is. Ik wil dat volken die in duisternis wandelen, het Licht zullen zien. Dat de Waarheid ze vrij maakt!

Daarom wil ik dat mensen de Bijbel in de eigen taal hebben, zodat ze ook de Woorden van leven kunnen horen!

Enkele quotes van mensen die de Bijbel in hun eigen taal gekregen hebben:
'Ik ben al 20 jaar voorganger. Al deze jaren heb ik de Bijbel gebruikt in de lokale handelstaal, en ik begreep het niet allemaal. Het was als lezen in maanlicht. Maar dit nu lezen in mijn eigen taal is als helder zonlicht.'

'Ik kan de Bijbel onderwijzen en lezen in het Portugees en het Engels, maar toen ik hem las in mijn eigen taal, werd Jezus voor het eerst in mijn leven werkelijkheid voor mij.'

Wilt u meer informatie of meehelpen aan dit mooie project, neem dan contact op met Marleen Karsten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

26 oktober 2021

  • dinsdag 26 oktober 2021 - Leviticus 19:17-18
    Wees niet haatdragend. Als je iemand iets te verwijten hebt, roep hem dan ter verantwoording en laad niet omwille van een ander schuld op je door je te wreken of wrok te blijven koesteren. Heb je naaste lief als jezelf. Ik ben de HEER. -- Leviticus 19:17-18