Spelen

door Piet

Vanuit mijn goed verwarmde huiskamer, achter de dubbele beglazing, kijk ik naar de kinderen die voor ons huis spelen. Ze rennen en vliegen achter elkaar aan, maken enorm kabaal en hebben het bijzonder naar hun zin. Ze spelen oorlogje.
Zij zijn daartoe door hun ouders uitgerust met geducht uitziende, maar in vrolijke kleuren beschilderde modellen van automatische aanvalswapens, die geliefd schijnen te zijn bij criminelen, terroristen en Amerikaanse burgers. Daar zijn ze inmiddels uitverkocht, de kopers zijn voornamelijk brave huisvaders, die hun gezin willen beschermen als de corona-chaos uitbreekt.

Vanuit mijn ooghoeken ontwaar ik opeens veel beweging achter in de tuin. Het zijn geen kiftende vogels, zoals ik dacht, maar twee kolossale boombladeren. Ze zijn bruin, verdord, en als je ze zou oppakken vallen ze tot kruimels uiteen. Maar deze twee zijn met elkaar aan het spelen!

Aangedreven door de krachtige wind hollen ze achter elkaar aan, vormen een danspaar, dansen in het rond en spelen verstoppertje. Eén raakt vermoeid en zoekt een beschut plekje op om uit te rusten. De tweede houdt het wat langer vol, maar zoekt tenslotte het maatje op en vlijt zich daar ook neer.

En dan, echt waar, komt er uit de hemel een zacht sneeuwbuitje neer en bedekt onze rustende bladeren met een vederlicht sneeuwdekentje.

Tenslotte
Ik kan geen stichtelijk einde bedenken.
Hooguit: ik stond erbij en keek ernaar en dacht, “Is dit misschien een der vele uitleggingen van ‘worden als een kind’?”

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

11 augustus 2022

  • donderdag 11 augustus 2022 - Marcus 8:35-36
    Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden. Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? Wat zou een mens niet overhebben voor zijn leven? -- Marcus 8:35-36

Gerealiseerd door Comyoo | creatieve studio