Alles veranderd

door Rogier

Ook in de taal. Was het vroeger “ten onrechte”, nu spreken we over onterecht. En “drievoudig” is verworden tot “driedubbel”. En “het” en “de”, “die” en “dat” worden tegenwoordig ook op twee grote hopen gegooid.
D’s en t’s, of nog lastiger dt’s, ik ben bang dat dat ook gaat verdwijnen. Vandaar de titel, want ik weet echt wel dat dat met een “t” moet.

Lees meer

Schaapjes tellen

door Rogier

De oorspronkelijke titel van deze blog was “Insomnia”. Dat gaf voor mij een boel vrijheid om deze blog te schrijven. Zou het gaan om één van de drie films met die titel, over die televisieserie, over een gedicht of roman, of over een van de liederen met die naam? Of over, in het Nederlands, insomnie, oftewel slapeloosheid? In ieder geval is duidelijk, insomnia/insomnie krijgt veel aandacht!
Maar om wat meer lezers te trekken, heb ik de titel aangepast.

Lees meer

24/7

door Rogier

Nee, ze bedoelen niet 24 juli…

24/7 = 3,[428571], maar eigenlijk bedoelen ze 168.

Lees meer

Korten

door Rogier

Zoals u als trouwe lezer weet, schrijf ik vaker van dit soort stukjes. Heette dat vroeger gewoon “een stukje”, werd het gedrukt dan werd het “een column” en doen we het virtueel dan heet het “een blog”. Mij maakt het niet uit, noem het gerust zoals u wilt.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

21 september 2019

  • zaterdag 21 september 2019 - 1 Petrus 5:8-9
    Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan. -- 1 Petrus 5:8-9