Kuddegedrag

door Rogier

Ik las het al weer even geleden op mijn favoriete nieuws-app: Nu.nl.
De kop luidde: Kuddegedrag kost vijfhonderd schapen in Turkije het leven.

Lees meer

Toetsen

door Rogier

Eén van mijn bezigheden is het toetsen van andere accountantskantoren. Dat doe ik misschien zelfs al wel 20 jaar. Ik ben daarmee één van de weinige toetsers op dit specifieke vakgebied in ons land. Die toetsingen kunnen een grote impact hebben op een kantoor en dat besef je niet altijd. Voor de meeste kantoren die getoetst worden is het echt spannend.

Lees meer

Alles veranderd

door Rogier

Ook in de taal. Was het vroeger “ten onrechte”, nu spreken we over onterecht. En “drievoudig” is verworden tot “driedubbel”. En “het” en “de”, “die” en “dat” worden tegenwoordig ook op twee grote hopen gegooid.
D’s en t’s, of nog lastiger dt’s, ik ben bang dat dat ook gaat verdwijnen. Vandaar de titel, want ik weet echt wel dat dat met een “t” moet.

Lees meer

Schaapjes tellen

door Rogier

De oorspronkelijke titel van deze blog was “Insomnia”. Dat gaf voor mij een boel vrijheid om deze blog te schrijven. Zou het gaan om één van de drie films met die titel, over die televisieserie, over een gedicht of roman, of over een van de liederen met die naam? Of over, in het Nederlands, insomnie, oftewel slapeloosheid? In ieder geval is duidelijk, insomnia/insomnie krijgt veel aandacht!
Maar om wat meer lezers te trekken, heb ik de titel aangepast.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

15 november 2019

  • vrijdag 15 november 2019 - Jesaja 25:4-5
    U was een toevlucht voor de zwakken, een toevlucht voor de armen in hun nood, beschutting tegen stortbuien, schaduw tegen hitte. Want het woeden van die wrede volken is als een stortbui tegen een muur, als hitte in een dorre streek. U doet het barbaarse gejoel verstommen, u tempert de triomf van tirannen, zoals de schaduw van een wolk de hitte tempert. -- Jesaja 25:4-5