Feestdagen

door Rogier

“Van je hart geen moordkuil maken” betekent zoiets als “Er geen doekjes om winden hoe je ergens over denkt.” En het is geen spreekwoord… Kenmerkend voor een spreekwoord is de onveranderlijkheid van de formulering en de woordkeus. En dat is bij de openingsfrase van dit stukje niet het geval, want je zou ook kunnen zeggen “hij maakt van zijn hart geen moordkuil”. Maar een spreekwoord is dus onveranderlijk, denk bij voorbeeld aan “Beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht.” Daar kan je niets aan veranderen.
Maar ik dwaal af, dit stukje gaat over feestdagen. En ik ben blij dat ze weer voorbij zijn (ik maak van mijn hart dus geen moordkuil).

Lees meer

Trapeze

door Rogier

Het is 1e Kerstdag om een uur of zeven ’s avonds, als ik me achter de pc zet om met deze blog te beginnen. Ieder normaal mens is met heel andere zaken bezig (kalkoen, gourmet, …), en ja, ik besef dat ik mezelf daarmee aanduid als “niet-normaal”, dat moet dan maar (maar dat wist u al).

Lees meer

Getallen

door Rogier

“Accountants doen het met cijfers”, zo zegt men. En ik kan hoog en ik kan laag springen, dat misverstand krijg ik maar niet uit de wereld. Maar echt lieve mensen, ik doe weinig met cijfers en dat geldt voor heel veel van mijn collega’s.

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben wel gek op cijfers. En op getallen, want dat is niet hetzelfde: een getal is opgebouwd uit cijfers en daar hebben we er maar tien van. Als kind was ik al dol op rekentrucjes en die voorliefde bespaart me nog altijd veel tijd. Rekenen is voor mij geen straf, eerder een hobby.

Lees meer

Koopje

door Rogier

We zijn gek op koopjes. Ja, geeft het maar toe, ik ben niet de enige. Niet dat we erom vechten, om al die reclamefolders die elke week op de deurmat vallen, maar we bestuderen ze wel. Tegenwoordig zijn er zelfs al apps voor. Elke zichzelf respecterende supermarkt, heeft wel zo’n ding. Niet alleen de aanbiedingen staan erin, maar ook adressen en openingstijden, bij sommige winkels kan je er ook zegeltjes mee sparen of online zaken bestellen. En dan is er natuurlijk ook nog de app Reclamefolder: alle folders netjes bij elkaar en je kan er meteen boodschappenlijstjes mee maken: reuze handig, maar het kan nog wel wat beter.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

26 januari 2020

  • zondag 26 januari 2020 - Jeremia 32:39-40
    Ik zal hen één van hart en één van zin maken, zodat ze altijd ontzag voor mij zullen hebben en het hun en hun nageslacht goed zal gaan. Ik zal een eeuwig verbond met hen sluiten, ik keer mij nooit meer van hen af en zal hen altijd zegenen. Ik zal hen met ontzag voor mij vervullen, zodat zij zich nooit meer van mij zullen afkeren. -- Jeremia 32:39-40