Klaar

door Rogier

Vroeger, van toen ik nog geen tiener was tot ongeveer mijn zestiende, beoefende ik de atletieksport. Dat had u niet achter mij gezocht, toch? Ik was lid bij KEV in Hengelo. KEV stond voor Kracht en Vriendschap, maar werd in de volksmond aangeduid met Knuffelen en Vrijen. Het waarom daarvan, is me nooit duidelijk geworden. Volgens mij bestaat KEV tegenwoordig niet meer, wel is er nog een trimgroep met die naam, maar het atletiekgebeuren kon ik niet meer op internet vinden.

Lees meer

Code groen

door Rogier

Kent u die reclame nog van dat “stoplichtijsje”? Gezin zit in de auto, moet wachten voor het rode verkeerslicht; vader peutert verveeld in z’n neus, moeder schenkt iets in uit de thermosfles en de twee kinderen zitten op de achterbank een ijsje te eten. Opeens roept het jongetje “Hé, het is groen”, waarna vader meteen gas geeft. Een ongeluk is het gevolg, want dat groen sloeg op z’n ijsje en niet op het verkeerslicht.
Het was een reclame voor Fruit Joy-ijsjes van Motta en u kind het hier terugzien.
Echt even kijken, het is hilarisch! Ik heb net weer eventjes gekeken (de link werkt dus nog) en ik schoot weer, ook na zoveel keer, in de lach.

Lees meer

Afscheid

door Rogier

Tot voor kort was ik een “veelrijder”. Niet dat ik elke dag grotere afstanden reed, maar als ik een dag met de auto op pad ging, was dat meestal zo’n 300 tot 400 km per dag. Meestal in verband met het reviewwerk van andere accountantskantoren. Want die mochten natuurlijk niet te dicht bij je woon- en werkomgeving liggen, dat werd in het algemeen door het te toetsen kantoor niet gewaardeerd. “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”, zullen we maar zeggen. Dat toetsen waren uiterst vermoeiende dagen. Niet alleen hondsvroeg op (althans in mijn ogen), meestal twee uur heen, daarna een uur of acht à negen echt hard en ingespannen werken zonder noemenswaardige pauzes en daarna weer terug. Dus ’s morgens meestal om een uur of zeven weg en vaak pas na zeven uur ’s avonds terug.

Lees meer

Groningen - Roodeschool

door Rogier

Weet U het nog?
Groningen – Sauwerd – Baflo – Warffum – Usquert – Uithuizen – Uithuizermeeden en Roodeschool
Ik heb het in m’n jeugd moeten leren: alle halteplaatsen van de noordelijkste treinverbinding in ons land. Dat was in de tijd dat we nog geen TomTom hadden.
Ik heb geen flauw idee wat het nut was om dat soort dingen uit je hoofd te (moeten) leren, want de kans dat je daadwerkelijk in dat boemeltje terecht kwam, was vrij klein als je in Twente woonde.

Lees meer

Contactgegevens

Harmoniegebouw
Uitterhoevestraat 7
7481 DH Haaksbergen
Email:  info@christengemeentejoshua.nl

Privacyverklaring

Het dagelijks woord

12 juni 2021

  • zaterdag 12 juni 2021 - Titus 2:11-13
    Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. Ze leert ons dat we goddeloze en wereldse begeerten moeten afwijzen en bezonnen, rechtvaardig en vroom in deze wereld moeten leven, in afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van de grote God en van onze redder Jezus Christus. -- Titus 2:11-13