Skip to main content

Activiteiten

In al onze bijeenkomsten en activiteiten willen wij tot uitdrukking laten komen dat God ons aan elkaar gegeven heeft om samen Hem te zoeken en elkaar op te bouwen in geloof. We willen ons daarbij laten samenbinden door Zijn liefde en die de basis laten zijn van alles wat we ondernemen.

Kringavonden

Vanaf september komt de gemeente eens in de veertien dagen bij elkaar in twee groepen, zogenaamde kringen. In deze groepen zijn jong en oud vertegenwoordigd. In dezelfde week wordt er een kringavond gehouden op woensdag en één op donderdag vanaf 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur.
Het doel van de kringen is drieledig:
• ontmoeting, als vrienden met elkaar omgaan, elkaar (beter) leren kennen, er voor elkaar zijn
• het woord van God bestuderen.
• samen bidden voor elkaar en voor anderen.
De avonden staan onder leiding van een kringleider. Omdat op de kringavonden samen gebeden wordt, is er in die week geen bidstond.

Eind mei wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en aansluitend een gezellige avond.

Bidstond

De bidstond vindt plaats aan de J. van Wassenaerstraat 8 in Haaksbergen. De bidstond wordt één keer in de veertien dagen op maandag gehouden, in de week dat er geen kringavonden zijn. Zoals de naam al doet vermoeden duurt de bidstond een uur, van 19.30 - 20.30 uur.

We geloven dat gebed het fundament is waarop God de gemeente bouwt en hechten daarom veel waarde aan het samen bidden. Want als Hij het huis niet bouwt zwoegen de arbeiders tevergeefs!  Deze gebedsbijeenkomsten zijn voornamelijk bedoeld om te bidden voor de gemeente en haar leden maar er is ook ruimte voor meer persoonlijke gebed. Ook dat wordt krachtiger als je het samen doet. Aanwezig zijn hoeft niet persé te betekenen dat je hardop bidt. Als er een drempel is om hardop te bidden laat dat je dan niet weerhouden om te komen. God ziet alle harten aan en weet wat erin je omgaat.

Kinderwerk

Elke zondagochtend is er voor alle basisschoolkinderen een eigen dienst, waarin de kinderen op hun eigen niveau bezig gaan met het geloof. Er is een vast team van gemeenteleden dat leiding geeft aan deze kinderdienst.

Voor de allerkleinsten is er een aparte oppasdienst. Er is voldoende speelgoed om mee te spelen.

Jeugdontbijt

Voor de jongeren van de middelbare school wordt in principe eenmaal per maand een jeugdontbijt georganiseerd thuis bij de familie Edens. Trees Edens gaat met onze jongeren van de middelbare school in gesprek over zaken die bij hen leven om samen met hen te kijken wat de Bijbel ons kan leren over deze onderwerpen.